Kituri complete pentru piscine de la ANLI

Tipuri de saune

Sauna uscata – sauna finlandeza sau sauna suedeza
        In acest tip de sauna temperatura variaza intre 65 si 120°C iar umiditatea intre 5 si 20%. Aerul este foarte uscat si greu de inspirat. Corpul transpira, pielea se usuca si se incalzeste repede.
Nu se recomanda utilizarea saunei uscate mai mult de o data pe saptamana.
Sauna umeda
        Temperatura variaza intre 50 si 90°C. In timpul sedintei, se toarna apa pe pietrele fierbinti ridicand umiditatea la 25-40%. Daca nu va plac temperaturile mari, veti prefera sauna umeda celei uscate.
Bai de aburi
        In baile de aburi temperatura ia valori intre 45 si 60°C iar umiditatea este intre 65 si 100% - de aceea temperatura poate parea mai mare decat este in realitate.
        Baile de aburi sunt utilizate pentru tratarea tulburarilor respiratorii si pot fi folosite zilnic.
Sauna cu infrarosu
         Temperatura fluctueaza intre 60 si 100°C. Sisteme speciale emit caldura prin infrarosu care este usor absorbita si incalzeste corpul. Se transpira mai mult in acest tip de sauna deoarece caldura patrunde mai adanc in piele. Procesul de detoxifiere devine mai intens si caloriile se ard mai repede.
         Sauna cu infrarosu este recomandata persoanelor care doresc sa scape de celulita.
Bai cu aromoterpie
          Este un tip de sauna care combina beneficiile temperaturilor ridicate cu beneficiile uleiurilor esentiale.
Temperatura oscileaza in jurul valorii de 45°C iar umiditatea este de maxim 80%. Aburii hidrateaza pielea iar uleiurile esentiale relaxeaza si insanatosesc corpul.
Sauna portabila
         Temperatura variaza intre 60 si 80°C. Sauna este defapt un fel de cort din care utilizatorul isi poate elibera capul si bratele.
         O sedinta dureaza intre 15 si 20 de minute.