Kituri complete pentru piscine de la ANLI

Construirea unei piscine ingropate

V-ati intrebat vreoadata ce presupune contruirea unei piscine ingropate? Acest ghid va va purta prin cei cincisprezece pasi necesari pentru instalarea unei piscine in propria curte.

1. Pregatirea solului – primul pas presupune nivelarea si delimitarea terenului pe care va fi construita piscina
2. Saparea gropii – se utilizeaza un excavator pentru a sapa piscina iar peretii si colturile se realizeaza manual, cu o lopata. Este important ca unul dintre capete sa fie lasat deschis pentru a permite accesul in si din groapa.
 
3. Plasarea conductelor de baza – dupa ce gaura este sapata la adancimea necesara se fixeaza conductele de baza ce vor fi incorporate in podeaua piscinei.
Conducte piscina
4. Consolidarea peretilor – se capseaza o plasa din fibra de sticla cu suport de otel pentru a creea o suprafata plana pe marginea exterioara a piscinei.
Consolidarea peretilor piscinei
5. Asezarea armaturilor metalice – pentru o consolidare mai buna a peretilor si a bazei piscinei se dispun o serie de bare din otel beton indoite in forma acesteia. Plasa de otel va fi mai tarziu legata de firele de impamantare pentru a oferi un fudament comun unitatilor electrice utilizate in si in jurul piscinei.

6. Instalarea spoturilor – daca este cazul. Piscina din imagine va avea doua spoturi subacvatice. Acestea trebuie montate si testate inainte de a pava baza piscinei. Fiecare spot este legat de plasa de otel printr-un fir de impamantare verde.
7. Fixarea instalatiilor SPA – o parte din conductele laterale vor fi inchise in fundatia piscinei si de accea trebuie instalate in aceasta etapa.
8. Pulverizarea cimentului – cele mai multe piscine ingropate au la baza gunite – un material asemanator betonului compus din cenusa, ciment, nisip si pietris. Este utilizat mai des deoarece este mai flexibil si usor de folosit decat betonul. Materialul este amestecat cu apa si pasta de gunite este pulverizata cu presiune printr-un furtun.
9. Modelarea – cat timp materialul este ud se poate modela in forma dorita si nivela cu mitria. Gunite se usuca in cateva zile, dupa uscare se indeparteaza formele utilizate si se uniformizeaza terenul din jurul piscinei.
10. Instalarea conductelor in jurul piscinei - piscina din imagine are 9 artere principale care transporta apa spre si dinspre piscina. Patru conducte duc apa la pompe de la cele 2 skimmere, aspirator si canalul de scurgere pentru SPA. Celelate cinci conducte intorc apa de la pompa, filtru, clorinator spre jeturile de returnare, jeturile de spa si oxigenator. Mai exista doua instalatii separate care contin cablurile electrice care leaga cutia de control de luminile din piscina.
11. Instalarea echipamentelor pentru piscina – se monteaza pompa, filtrul, clorinatorul si oxigenatorul. Pompa si filtrul se plaseaza pe o platforma iar apoi echipamentul se conecteaza la cele noua conducte ale piscinei.
12. Montarea placilor – Se niveleaza marginea superioara a piscinei si se monteaza placi in jurul acesteia
13. Pavarea – Se niveleaza suprafata din jurul piscinei, se acopera cu un strat de piatre si nisip iar apoi cu pavele.
 
14. Aplicarea stratului de suprafata – Se aplica un compus format din pietris care apoi se niveleaza si se periaza pentru a obtine un finisaj atractiv rezistent la alunecare.
15. Adaugarea de scari, acoperiri, garduri de siguranta pentru copii sau a unor elemente de design.